Miten Pontius Pilatuksen vaimo liittyi Kristukseen? (2024)

Kuvittele olevasi tärkeän poliitikon vaimo. Miehesi on kynsillä tiensä valtaportaiden huipulle ja on nyt päättänyt tehdä kaikkensa pysyäkseen siellä. Vaikka et ole koskaan ollut hänen julman ja julman taktiikansa fani, olet aina pysynyt hänen puolellaan – niin itsesi kuin hänenkin vuoksi. Mutta tämä kerta on erilainen. Et voi olla hiljaa. Kaikki sisälläsi huutaa, on huutanut koko päivän varoittaakseen miestäsi, ettei hän voi – hän ei saa olla osana pahaa suunnitelmaa tuomita viaton mies. Täältä löydämme Pontius Pilatuksen vaimon Kristuksen ristiinnaulitsemisen päivänä.

Kuka oli Pontius Pilatuksen vaimo?

Vaikka Raamattu sisältää vain vähän henkilökohtaisia ​​tietoja Pontius Pilatuksen vaimosta, useat historialliset ja apokryfit osoittavat hänet Claudia Proculaksi. Näiden tietojen mukaan Claudia oli keisari Augustuksen tyttärentytär ja teknisesti Rooman prinsessa. Mutta Claudian äiti Julia eli pahamaineisen siveetöntä elämäntapaa, ja hänen miehensä Tiberius karkoitti hänet vähän ennen Claudian syntymää. Julian kuoleman jälkeen Tiberius väitetysti laillisti Claudian syntymän ja hyväksyi hänet lapsepuolikseen, mikä turvasi poliittiset suhteet, jotka jonakin päivänä osoittautuisivat hyödyllisiksi hänen tulevalle aviomiehelleen.

Claudia varttui lähellä roomalaista etuvartiota lähellä Välimerta. Uskotaan, että hänen järjestämänsä avioliitto Pontius Pilatuksen kanssa vahvisti Pilatuksen poliittista asemaa ja auttoi häntä kiinnittämään huomiota Sejanukseen, joka on yksi Tiberiuksen suosikkihallinnonjohtajista. Pilatus tuli Juudean kuvernööriksi vuonna 26 jKr. Sejanuksen ohjeen ansiosta.

Osana hallintotehtäviään Pilatus raportoi Jerusalemiin juutalaisten aikanaPääsiäinenClaudia oli Pilatuksen kanssa Jerusalemissa Jeesuksen oikeudenkäynnin aikana. Tämä oli erittäin epätavallista, koska vaimoja kiellettiin seuraamasta aviomiehiään virkoihinsa. Se tosiasia, että Claudian olisi pitänyt pyytää isäpuolensa Tiberiukselta erityislupa päästäkseen Pilatuksen mukana, viittaa siihen, että hän oli aidosti kiintynyt mieheensä eikä halunnut pitkäkestoista eroa hänestä.

Jeesuksen oikeudenkäynnin huipulla Pilatuksen edessä Claudia lähetti miehelleen kirjeen, joka varoitti häntä voimakkaasti lähestyvästä tuomiosta."Älä ole mitään tekemistä sen viattoman miehen kanssa"hän sanoi,"sillä minä olen tänään kärsinyt paljon unessa hänen tähtensä"(Matteus 27:19). Pilatus näytti arvostavan Claudian panosta, koska hän käytti aikaa lukeakseen tämän viestin, mutta lopulta hän perääntyi poliittisen paineen alla ja antoi vastahakoisesti kuolemantuomion vaimonsa varoituksesta huolimatta.

Jotkut muistiinpanot osoittavat, että Claudia, joka oli pitkään ollut kiinnostunut juutalaisesta uskosta, kääntyi kristinuskoon Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Itse asiassa jotkut uskovat, että kenties Claudia oli vastuussa Jeesuksen oikeudenkäynnin yksityiskohtien välittämisestä opetuslapsille dokumentointia varten. Hänen artikkelissaanMiksi Pilatuksen vaimon sanoma on Raamatussa?Chris Bolinger selittää: "Hän olisi tiennyt intiimit yksityiskohdat, koska hän [Pilates] kertoi hänelle sen kauhean päivän jälkeen, jolloin hän lähetti viattoman miehen kuolemaan. Ja tietysti hän olisi muistanut jokaisen yksityiskohdan, koska hän oli nähnyt unen, jossa hän varoitti miestään, ettei hänellä ole mitään tekemistä tuon vanhurskaan miehen kanssa.

Mitä Raamattu sanoo hänestä?

Vaikka historiallinen tutkimus on kiehtovaa ja prosessi, jossa kerätään yhteen informaatiota Pilatuksen vaimon hahmoluonnoksen luomiseksi, voi olla tyydyttävää, hänen raamatullisen kertomuksensa merkitystä ei pidä jättää huomiotta.

"Kun Pilatus istui tuomarinistuimella, hänen vaimonsa lähetti hänelle tämän viestin: "Älä ole missään tekemisissä tuon viattoman miehen kanssa, sillä minä olen kärsinyt tänään paljon unessa hänen takiaan."(Matteus 27:19).

On syynsä tämä voimakas, yhden jakeen kohtaaminen Pilatuksen vaimon kanssa, mikä sisällytettiin Matteuksen evankeliumiin. Tiedämme, että Jumalan sana on elävä ja toimiva ja että Hän aikoo käyttää sen jokaista osaa elämässämme opettamiseen, nuhtelemiseen, oikaisemiseen ja vanhurskauden kasvattamiseen varustaakseen meidät kaikkiin hyvään työhön (2. Timoteukselle 3:16-17).

Mitä sitten voidaan päätellä Pontius Pilatuksen vaimon kertomuksesta Raamatussa? Kun tarkastelemme jaetta kontekstissa ja kaivaudumme syvälle viestin yksityiskohtiin, koska se liittyy koko Raamattuun, löydämme aarteen, joka on liian rikas jättääksemme huomiotta.

Mikä rooli Pontius Pilatuksen vaimolla on pääsiäisarinassa?

Varhain aamulla ristiinnaulitsemisensa päivänä Jeesus seisoi Pilatuksen edessä. Hän oli sidottu kahleihin, uupunut ja fyysisesti yksin. Jeesuksen opetuslapset olivat hajallaan, juutalainen neuvosto oli hänen verensä puolesta ja "Hoosianna!" joka oli soinut kaduilla vain viisi päivää aiemmin, ja ne korvattiin nyt raivoisilla huuteluilla "naulitkaa Hänet!"

Tuon oikeudenkäynnin aikana vain yksi henkilö uskalsi puuttua asiaan Jeesuksen puolesta. "Nainen. Ei-juutalainen nainen. Pakanallinen nainen. Rooman kuvernöörin vaimo. Sen miehen vaimo, joka vastasi keisarille", sanooTohtori Ray Prichard. Vaikka monet tiesivät Jeesuksen olevan syytön, Pilatuksen vaimo osoitti uskovansa toimia uskonsa mukaan valtavasta vastustuksesta huolimatta.

Pontius Pilatus tiesi, että Jeesus ei ansainnut kuolemaa; hän jopa julisti Jeesuksen syyttömäksi oikeudenkäynnin aikana. Mutta pelko poliittisen valtansa menettämisestä esti Pilatusta antamasta oikeudenmukaista tuomiota. Opetuslapset todella uskoivat, että Jeesus oli Messias, ja he rakastivat Häntä, mutta pidätyksen pelko piti heidät kyynelhiljaisena. Juutalaisneuvosto ymmärsi, että he olivat mukana laittomassa ja perusteettomassa pyrkimyksessä tuomita syytön mies, mutta heidän pelkonsa Jeesuksen vallasta ja kasvavasta maineesta oli sokaissut heidät edessään olevalle Totuudelle.

Todistajien joukosta Jumala valitsi naisen – naisen, jolla ei ole auktoriteettia, hurskautta tai voimaa – esimerkkinä aktiivisesta uskosta ja ääneksi, joka vahvistaa Poikansa vanhurskauden. Pilatuksen vaimon tarina on tärkeä osa suurempaa teemaa. Hän liittyy joukkoon muita pieniä hahmoja pääsiäisarinassa auttaakseen näyttämään suvereniteetin ja armon Jumalan lunastussuunnitelman takana.

Kun Jeesus oli hiljaa syyttäjiensä edessä suurimman osan kuudesta koettelemuksestaan, Jumala tarjosi seitsemän epätodennäköistä ihmistä, jotka julistivat suullisesti Hänen Poikansa syyttömyyden – Juudas Iskariotin (Matteus 27:4), Pontius Pilatus (Luukas 23:4), Herodes Antipas (Luukas 23:15), Pontius Pilatuksen vaimo (Matteus 27:19), Kuoleva varas (Luukas 23:41), Rooman sadanpäämies (Luukas 23:47) ja roomalaiset vartijat (Matteus 27:54).

Näistä seitsemästä vain muutama tuki Jeesuksen syyttömyyden julistusta uskon teolla. Pilatuksen vaimo oli yksi näistä kolmesta. Hänen esimerkkinsä osoittaa meille senelävätuskolla on ratkaiseva rooli vaelluksessamme Herran kanssa.

Kuinka Pilatuksen vaimon esimerkkiä voidaan soveltaa pääsiäisjuhliin?

Kun katsomme Pilatuksen vaimon esimerkkiä sen verrattaessa Raamatun laajempaan kuvaan, voimme löytää yhtäläisyyksiä, jotka auttavat syventämään ymmärrystämme, jotta voimme soveltaa Jumalan totuutta käytännössä. ”Raamatun ei koskaan ollut tarkoitus vain informoida meitä; Raamatun oli tarkoitus muuttaa meidät”, Donna Jones sanooAloittelijan opas Raamatun lukemiseen.

Kaikkialla Raamatussa näemme esimerkkejä uskosta, jota ei vain puhuta, vaan se on aktiivinen. SisäänHeprealaiskirje 11meille annetaan yhteenveto joistakin raamatullisista sankareista, jotka toimivat uskonsa mukaan: Uskon kautta, Abeltoi, uskon kauttaNoah rakennettu, uskon kautta Abrahamtotteli, uskon kautta Sarahsuunniteltu.

Kun lähestymme tätä pääsiäisaikaa, voimme soveltaa Pilatuksen vaimon esimerkkiä palvonnassamme. Paras tapa muistaa Kristuksen ylösnousemus on kunnioittaa Häntä uskolla, joka elää – niin kuin Hän elää. Tekemällä tämän tiedämme, että juhlamme miellyttää Jumalaa, sillä "ilman uskoa on mahdotonta miellyttää Jumalaa".

Kuvan luotto: ©GettyImages/Crisfotolux

Miten Pontius Pilatuksen vaimo liittyi Kristukseen? (1)Annette Marie Griffinon palkittu kirjailija ja puhuja, joka on johtanut ja ohjannut lasten ja nuorten ohjelmia yli 20 vuoden ajan. Hänen esikoiskirjansa lapsille,Mikä on perhe?julkaistu Familius Publishingin kautta vuonna 2020. Annette on myös kirjoittanut opetussuunnitelman ala-ikäisten lasten luonteen kasvuun ja kehittymiseen sekä kehittänyt vanhempainkoulutusseminaareja yhteisön hyödyksi. Hänen intohimonsa on auttaa vaeltajia löytämään koti. Hänellä ja hänen aviomiehellään on viisi lasta – kolme, jotka ovat jo lentäneet pihalla, ja kaksi adoptoitua teini-ikäistä, jotka vielä yöpyvät kotona – sekä kaksi suloista isoäitiä, jotka tuovat mittaamatonta iloa ja naurua koko laumaan.

Tämä artikkeli on osa suurempaa pyhää viikkoamme japääsiäinenresurssikirjasto, joka keskittyy Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen johtaviin tapahtumiin. Toivomme, että nämä artikkelit auttavat sinua ymmärtämään tärkeiden kristillisten juhlapäivien ja päivämäärien merkityksen ja tarinan ja rohkaisevat sinua, kun otat aikaa pohtia kaikkea, mitä Jumala on tehnyt hyväksemme Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta!

Mikä paasto ja miksi sitä vietetään?
Mikä on pyhä viikko?
Mikä on Palmusunnuntai?
Mikä on suurtorstai?
Mikä on pitkäperjantai?

Mikä on pääsiäinen?
Pääsiäisrukoukset

Pääsiäisenä Jumalan Poika otti kantaakseen maailman synnin ja voitti paholaisen, kuoleman ja haudan. Miten on mahdollista, että historian loistokkainta hetkeä ympäröivät pelokkaat kalastajat, halveksitut veronkantajat, syrjäytyneet naiset, heikkokuntoiset poliitikot ja petturit ystävät?

SisäänPääsiäisen hahmot,tulet tutustumaan tavallisten ihmisten epätodennäköiseen joukkoon, jotka olivat todistamassa Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen ihmettä.ILMAINEN podcasttarjoaa tuoreen lähestymistavan paastonaikaan, ja sitä voidaan käyttää hartaus- tai opiskeluna yksilöille ja ryhmille.

Miten Pontius Pilatuksen vaimo liittyi Kristukseen? (2)

Miten Pontius Pilatuksen vaimo liittyi Kristukseen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6036

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.