Jesus Christ Superstar (vuoden 2000 elokuva) (2023)

Jesus Christ Superstar (vuoden 2000 elokuva) (1)

Tämä koskee toista elokuvasovitusta. Katso aikaisempi elokuvaJesus Christ Superstar (vuoden 1973 elokuva). Alkuperäinen musikaali katsoJesus Christ Superstar (musikaali).

Jeesus Kristus Supertähtion2000elokuvasovitussamanniminen musikaali.

Heittää[]

 • Glenn Carter- Jeesus Nasaretilainen
 • Jérôme Pradon- Juudas Iskariot
 • Renéen linna- Maria Magdaleena
 • Fred Johanson- Pontius Pilatus
 • Rik Mayall- Kuningas Herodes
 • Frederick B. Owens- Kaifas
 • Michael Shaeffer- Annas
 • Tony Vincent- Simon Zealotes
 • Cavin Cornwall- Peter

Juoni[]

Ennakoivan instrumentaalisen avausnumeron jälkeen apostoli Juudas Iskariot ilmaisee musiikillisessa monologissa huolensa Jeesuksen kasvavasta suosiosta "kuninkaana" ja sen negatiivisista seurauksista. Hän arvostelee voimakkaasti Jeesusta siitä, että hän hyväksyi seuraajiensa epärealistiset näkemykset ja ettei hän ottanut huomioon hänen huolenaiheitaan. Vaikka Juudas yhä rakastaa Jeesusta, hän uskoo, että Jeesus on vain mies, ei Jumala, ja on huolissaan siitä, että Jeesuksen seuraaminen nähdään uhkana Rooman valtakunnalle, joka sitten rankaisisi sekä Jeesusta että hänen tovereitaan. Juudaksen varoitus osuu kuuroille korville, kun Jeesuksen seuraajat ovat päättäneet lähteä Jeesuksen kanssa Jerusalemiin. Kun he kysyvät Jeesukselta, milloin he ovat menossa Jerusalemiin, Jeesus käskee heitä lopettamaan tulevaisuuden murehtimisen, koska kaikki, mitä tapahtuu, on Jumalan määräämä.

Maria Magdaleena ymmärtää, että Jeesus on ärsyyntynyt seuraajiensa mäyrästä ja ymmärtämättömyydestä, joten hän yrittää auttaa Jeesusta rentoutumaan. Juudas on huolissaan siitä, että Jeesus seurustelee "ammattinsa" naisen kanssa, mikä Raamatussa viitataan prostituutioon. Juudakselta näyttää siltä, ​​​​että Jeesus on ristiriidassa oman opetuksensa kanssa, ja hän on huolissaan siitä, että tätä ilmeistä tuomion puutetta käytetään Jeesusta ja hänen seuraajiaan vastaan. Jeesus kertoo Juudakselle, että Maria on hänen (Jeesuksen) kanssa nyt, ja ellei Juudas ole synnitön, hänen ei pitäisi tuomita toisten luonnetta. Sitten Jeesus moitti apostoleitaan siitä, että he ovat "matalia, paksuja ja hitaita" ja vastaa hieman katkerasti, ettei yksikään heistä välitä hänestä. Maria Magdaleena yrittää vakuuttaa Jeesukselle, että kaikki on kunnossa, samalla kun hän voitelee häntä öljyllä. Juudas väittää vihaisesti, että öljyn hankintaan käytetyt rahat olisi pitänyt käyttää köyhien auttamiseen. Jeesus selittää surullisesti, että hänellä ja hänen seuraajilla ei ole resursseja köyhyyden lievittämiseen ja että heidän pitäisi olla iloisia etuoikeuksistaan. Hän väittää, että kun hänen seuraajilla ei enää ole häntä, he menettävät polkunsa.

Sillä välin Kaifas (ylipappi), Hannas ja muut juutalaiset papit (jotka ovat tutkineet Jeesuksen liikkeitä) tapaavat keskustellakseen Jeesuksesta ja hänen opetuslapsistaan. Jeesuksen kasvava seuraaja koostuu juutalaisista, jotka eivät halua hyväksyä roomalaisia ​​hallitsijoikseen, ja papit uskovat, että Jeesus voidaan nähdä uhkana pappeuden koskemattomuudelle ja Rooman valtakunnalle. Jos roomalaiset kostavat, monet juutalaiset joutuvat kärsimään, jopa ne, jotka eivät seuraa Jeesusta. Kaifas kertoo heille, että he ovat "tyhmiä", koska eivät näe Jeesuksen toiminnan väistämätöntä seurausta. Hän uskoo, että voi olla suurta verenvuodatusta ja panokset ovat "pelottavan korkeat!" Suuremman edun vuoksi hänen täytyy "murskata hänet kokonaan! Joten kuten Johannes ennen häntä, tämän Jeesuksen täytyy kuolla!" Annas ja muut papit ovat samaa mieltä. Kun Jeesus ja hänen seuraajansa saapuvat iloiten Jerusalemiin, he kohtaavat Kaifaksen, joka vaatii Jeesusta hajottamaan heidät, mikä olisi Jeesuksen mukaan turhaa eikä muuta mitään. Kun yleisö hurraa häntä, Caiaphas kysyy yhtäkkiä: "Hei JC, JC, etkö kuole puolestani?" Tähän Jeesus reagoi näkyvästi huolestuneena. Simon Kieltäjä lähestyy Jeesusta ja ehdottaa, että Jeesus johtaisi joukkoaan sodassa Roomaa vastaan ​​ja saisi ehdottoman vallan. Jeesus torjuu tämän ehdotuksen ja väittää, että kukaan hänen seuraajistaan ​​ei ymmärrä, mitä todellinen voima on, eivätkä ymmärrä hänen todellista sanomaansa.

Pontius Pilatus, Juudean maaherra, on nähnyt unta, jossa hän tapaa galilealaisen (Jeesuksen) ja että hän, Pilatus, saa kaiken syyn miehen väkivaltaisesta ja surullisesta kuolemasta. Jeesus saapuu Jerusalemin temppeliin ja huomaa, että siitä on tullut synnin ja irstauden paratiisi, koska sitä käytetään kaiken myymiseen aseista prostituoituihin ja huumeisiin. Hän on raivoissaan ja vaatii kauppiaita ja rahanvaihtajia lähtemään. Vihaisena, lohduttomana ja taakastaan ​​väsyneenä Jeesus lepää ja nukahtaa. Jäätävässä painajaisessa hän kohtaa spitaalisia, raajakoja ja kerjäläisiä, jotka kaikki haluavat parantua. Vaikka hän parantaa joitain, heidän määränsä kasvaa ja hän on musertunut. Koska Jeesus ei pysty ratkaisemaan kaikkien ongelmia, hän käskee yleisöä parantamaan itsensä. Hän herää löytääkseen Maria Magdaleenan viereltään. Hän laittaa hänet lepäämään. Kun Jeesus nukkuu, Maria myöntää olevansa ehdoitta rakastunut Jeesukseen, toisin kuin yksikään aiemmin tuntemansa mies, ja se pelottaa häntä.

Juudas alkaa vähitellen kateuttaa Mariaa; hän uskoo, että hän on kaapannut hänet Jeesuksen luotetuimpana liittolaisena ja että hän pitää häntä apostolejaan parempana. Riidanalainen Juudas etsii pappeja ja lupaa auttaa heitä vangitsemaan Jeesuksen, samalla kun väittää, että hän toimii epäitsekkäin motiivein ja että Jeesus itse hyväksyisi, jos hän tietäisi nuo motiivit. hän kehottaa pappeja olemaan julistamatta häntä kirottuksi. Kaifas vaatii Juudasta paljastamaan Jeesuksen sijainnin, jotta viranomaiset voivat ottaa hänet kiinni. Vastineeksi tiedosta Juudakselle tarjotaan rahaa "palkkiona", jotta hän voi rauhoittaa omaatuntoaan käyttämällä rahoja hyväntekeväisyyteen. Juudas päättää, että olisi parempi luovuttaa Jeesus ennen kuin hänen suosionsa johtaa Jeesuksen ja hänen seuraajiensa, mukaan lukien Juudas, kuolemaan. Hän paljastaa, että torstai-iltana Jeesus on Getsemanen puutarhassa.

Kun Jeesus tietää olevan viimeinen ehtoollinen, hän kaataa viiniä ja jakaa leipää apostoleilleen. Hyvin tietoisena kohtaamistaan ​​koettelemuksista, häntä pistetään, kun muut kiinnittävät häneen vain vähän huomiota; "Kaikille teille välittäville tämä viini voisi olla minun vereni / kaikille teille, tämä leipä voisi olla minun ruumiini", hän huomauttaa viitaten (ja ennakoiden) kristilliseen eukaristiaan. Hän pyytää heitä muistamaan hänet, kun he syövät ja juovat; hän ennustaa, että Pietari kieltää hänet kolme kertaa "vain muutamassa tunnissa" ja että yksi heistä kavaltaa hänet. Juudas uskoo Jeesuksen jo tietävän ("katkaise dramatiikka, tiedät hyvin kuka"), myöntää olevansa se ja syyttää vihaisesti Jeesusta piittaamattomasta ja itsekeskeisestä toiminnasta. Väittäen, ettei ymmärrä Jeesuksen päätöksiä, hän lähtee tuomaan roomalaiset sotilaat.

Loput apostolit nukahtavat, ja Jeesus vetäytyy Getsemanen puutarhaan rukoilemaan. Hän myöntää Jumalalle epäilyksensä, pelkonsa ja vihansa, että hän on väsynyt ja tehnyt kaikkensa. Hän kysyy voimakkaasti, onko jollakin siitä merkitystä, ja rukoilee, että Jumala ei anna hänen kärsiä kauheaa kuolemaa, joka hänelle ennustetaan. Hän tuntee pettymystä pyrkimykseensä Messiaana, ei ymmärrä, mitä se on saavuttanut ja haluaa luopua. Koska Jeesus ei saa vastausta, hän ymmärtää, ettei hän voi uhmata Jumalan tahtoa, ja antautuu Jumalalle. Hänen rukouksensa päättyy pyyntöön, että Jumala ottaisi hänet välittömästi, "ennen kuin muutan mieleni".

Opetuslapset vastustavat Jeesuksen pidätystä, mutta Jeesus käskee heitä laittamaan pois miekkansa. Juudas saapuu roomalaisten sotilaiden kanssa ja tunnistaa Jeesuksen suutelemalla häntä poskelle. Jeesus pidätetään, ja hänen apostolinsa yrittävät taistella sotilaita vastaan. Jeesus käskee heitä antamaan sotilaiden viedä hänet Kaifaan luo. Matkalla väkijoukko kysyy Jeesukselta, mitä hän aikoo tehdä, mutta Jeesus kieltäytyy kommentoimasta. Kun Jeesus tuodaan sanhedrinin eteen, Kaifas kysyy, onko hän Jumalan poika. Jeesus vastaa: "Sitä sinä sanot, sinä sanot, että minä olen." Tämä vastaus on myönteinen juutalaisten tapojen mukaan, ja se antaa riittävän oikeutuksen ylipapeille lähettää Jeesuksen Pontius Pilatuksen luo. Sillä välin Jeesuksen apostoli Pietari kohtaa vanhan miehen, sotilaan ja piian, ja Pietari kieltää kullekin tuntevansa Jeesuksen. Maria kysyy Pietarilta, miksi tämä kielsi Jeesuksen, ja Pietari vastaa, että hänen täytyi tehdä se pelastaakseen itsensä. Maria ihmettelee, kuinka Jeesus tiesi, että Pietari kieltäisi hänet kolme kertaa.

Pilatus kysyy Jeesukselta, onko hän Jumalan poika. Jeesus antaa saman vastauksen, jonka hän antoi Kaifaalle: "Niin sinä sanot." Koska Jeesus on Galileasta, Pilatus sanoo, ettei hän ole hänen lainkäyttövaltaan kuuluvansa, ja lähettää hänet kuningas Herodeksen luo. Kun Jeesus raahataan pois, kuoro kysyy, mihin Jeesuksen voima on kadonnut. Dekadentti ja loistokas kuningas Herodes pyytää Jeesusta todistamaan jumalallisuutensa tekemällä ihmeitä ja tarjoutuen vapauttamaan hänet, jos hän noudattaa sitä. mutta Jeesus jättää hänet huomiotta. Herodes päättää, että Jeesus on vain yksi valemessias ja lähettää hänet vihaisena takaisin Pilatuksen luo. Apostolit ja Maria Magdaleena muistavat, kun he alkoivat seurata Jeesusta, ja toivovat voivansa palata rauhan aikaan.

Juudas on kauhuissaan nähdessään, kuinka viranomaiset kohtelevat Jeesusta ankarasti. Tunteessaan äärimmäistä syyllisyyttä tästä ja paniikissa siitä, että hänet nähdään vastuullisena, Juudas ilmaisee pahoillaan papeille peläten, että hänet muistetaan ikuisesti petturina. Kaifas ja Annas sanovat, että hänen tekonsa pelastaa kaikki ja että hänen ei pitäisi katua tekojaan ennen kuin hän heittää hänet ulos temppelistä. Yksin jätettynä huomaa, että muistot tästä saattoivat kummittella hänen loppuelämänsä, että Jumala valitsi hänet kavaltajaksi Jeesuksen ja että häntä on käytetty pelinappulana "ilkeän verisen rikoksen" takia! Hän kärsii henkisestä romahduksesta loppiaisen aikana, kiroilee Jumalaa hänen manipuloivista tavoistaan, ja viimeisessä yrityksessään irrottaa itsensä kohtalostaan ​​hän tekee itsemurhan hirttämällä itsensä puuhun.

Jeesuksen oikeudenkäynnissä Pilatus kysyy yleisöltä, ristiinnaulitsivatko he kuninkaansa Jeesuksen, ja he julistavat: "Meillä ei ole muuta kuningasta kuin keisari!" Pilatus muistaa unen, jonka hän näki väkijoukosta ja Jeesuksen epäoikeudenmukaisesta teloituksesta. Pilatus sanoo väkijoukolle, että vaikka Jeesus pitäisi vangita, hän ei ansaitse kuolemaa. Pilatus vaatii, että väkijoukko antaisi hänelle syyn tuomita Jeesus, ja väkijoukko puhkeaa piristävästi huutamaan, kuinka Jeesus on jumalanpilkkaaja ja uhmannut Roomaa. Ilmoitettuaan Jeesuksen pelkäksi säälittävänä ihmisenä Pilatus kutsuu väkijoukkoa tekopyhäksi, koska hän tietää heidän vihaavan roomalaista hallintoa. Hän yrittää tyydyttää heidän verenhimonsa ruoskimalla Jeesusta ja laskemalla kolmekymmentäyhdeksän veristä lyöntiä. Pilatus, joka on selvästi järkyttynyt koko koettelemuksesta, pyytää Jeesusta puolustamaan itseään; mutta Jeesus sanoo heikosti, että kaikki on Jumalan määräämä, eikä Pilatus voi muuttaa sitä. Yleisö huutaa edelleen, että Jeesus ristiinnaulittaisiin, ja Pilatus muistuttaa velvollisuudestaan ​​säilyttää rauha. Hän suostuu vastahakoisesti ristiinnaulitsemaan Jeesuksen estääkseen väkivaltaisuuksia. Pilatus pesee sitten kätensä Jeesuksen kuolemasta: "Pesen käteni tuhoutumisestasi! Kuole, jos tahdot, sinä - viaton nukke...."

Kun Jeesus valmistautuu ristiinnaulittavaksi, Juudaksen näyssä häntä pilkataan. Juudas kyseenalaistaa, miksi Jeesus päätti saapua sillä tavalla ja ajallaan kuin hän teki, ja oliko hänelle tapahtunut todella osa jumalallista suunnitelmaa, mutta Jeesus ei sano. Lausuttuaan viimeiset sanansa ja uskottuaan henkensä Jumalalle Jeesus kuolee hitaasti ristillä hänen kohtalonsa saavuttaessa täyden ympyrän. Viimeisessä numerossa apostolit, Maria ja Juudas surevat langenneen pelastajansa kuolemaa ja pohtivat hänen vaikutusta heidän elämäänsä.

Musiikin numerot[]

 • "Taivas heidän mielissään" - Juudas
 • "What's the Buzz" / "Strange Thing Mystifying" – Apostolit, Jeesus, Maria, Juudas, Pietari, Nainen
 • "Kaikki on hyvin" – Maria, naiset, Juudas, Jeesus, apostolit
 • "Tämän Jeesuksen täytyy kuolla" – Hannas, Kaifas, apostolit, papit
 • "Hoosianna" – Apostolit, Kaifas, Jeesus, Ensemble
 • "Simon Zealotes" / "Köyhä Jerusalem" - Apostolit, Simon, Jeesus, Ensemble
 • "Pilatuksen unelma" - Pilatus
 • "Temppeli" – Jeesus ja spitaaliset
 • "Kaikki on kunnossa (reprise)" - Maria, Jeesus
 • "En tiedä kuinka rakastaa häntä" - Mary
 • "Damned For All Time" / "Blood Money" - Juudas, Annas, Kaifas, kuoro
 • "Viimeinen ehtoollinen" – Apostolit, Jeesus, Juudas
 • "Getsemane (Haluan vain sanoa)" - Jeesus
 • "Pidätys" – Juudas, Jeesus, Pietari, Apostolit, Ensemble, Hannas, Kaifas
 • "Pietarin kieltäminen" – Maid by the Fire, Peter, Soldier, Old Man, Mary
 • "Pilatus ja Kristus" – Pilatus, Hannas, Jeesus, Ensemble
 • "Kuningas Herodeksen laulu (kokeile ja katso)" – Herodes, tanssijat
 • "Voisimmeko aloittaa uudestaan, kiitos?" – Maria, apostolit, Pietari
 • "Juudaksen kuolema" – Juudas, Annas, Kaifas, kuoro
 • "Koetus ennen Pilatusta (mukaan lukien kolmekymmentäyhdeksän ripsistä)" - Pilatus, Kaifas, Hannas, Jeesus, Ensemble
 • "Supertähti" - Juudas, Soul Sisters, Enkelit
 • "Ristiinnaulitseminen" – Jeesus, Ensemble

FAQs

What is the famous line from Jesus Christ Superstar? ›

God, thy will is hard but you hold every card. I will drink your cup of poison. Nail me to your cross and break me. Bleed me, beat me, kill me.

What was the message of the musical Jesus Christ Superstar? ›

JESUS CHRIST SUPERSTAR allows people to see Jesus as a human being, like themselves, who has to go through the trials of humanity. The audiences see Jesus as perfect, but able to feel the hurt of every event leading to His betrayal and death. The messages of this show resonate with all who see it.

What is the highest note in Jesus Christ Superstar? ›

G5 being an extremely high note that very few male singers can produce (because of physiological limitations, no matter how much training), if the G5 in Gethsemane has become indispensible, then it means that many excellent singers can't sing Jesus part.

What was the issue with Jesus Christ Superstar? ›

Controversy swirled around “Jesus Christ Superstar” when it premiered on Broadway in 1971. Many Christians decried the Andrew Lloyd Webber-Tim Rice musical, which turns Judas into a protagonist and Jesus into a supporting player and suggests an intimate relationship between the young Nazarite and Mary Magdalene.

Why did Judas betray Jesus? ›

John, like Luke, also mentions Satan's role in Judas' betrayal of Jesus (13:27). So, lust for money and the devil's influence are the clearest reasons given for Judas' sin in scriptural accounts. He knew the value of a buck, and he was a man who could be bought.

Is The Chosen biblically accurate? ›

While The Chosen pulls its characters, themes, and plot lines from the Bible, it is not a one-to-one comparison.

What is the play Jesus about? ›

From the bustling streets of Jerusalem to the raging Sea of Galilee, JESUS is an action packed musical stage adventure for the whole family! Witness the most miraculous events in history as Jesus sets sail with fishermen and makes disciples out of the least expected.

What was Judas's vocal range? ›

Judas Iscariot - Male - 20-40 - Tenor (D3–D5) - One of the twelve apostles of Jesus; concerned for the poor and the consequences of Jesus's fame.

What is the highest note in believer? ›

Imagine Dragons - Believer: Vocal Range & Original Key
Artist / From:Imagine Dragons (artist vocal range)
Title:Believer
Original Key:A Minor
Vocal range:G3-C5
Difficulty in Original Key:
3 more rows

Did John Legend play Jesus? ›

Though Legend is a seasoned performer (and almost an EGOT, with 10 Grammys, a Tony, and an Oscar to his name), playing Jesus Christ marked his first time starring in a live-TV musical.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 07/01/2024

Views: 6154

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.