Bronny James on toipumassa sydänpysähdyksestä pelatessaan koripalloa. Tässä on mitä voi tapahtua seuraavaksi | CNN (2023)

Bronny James on toipumassa sydänpysähdyksestä pelatessaan koripalloa. Tässä on mitä voi tapahtua seuraavaksi | CNN (1)

Asiaan perehtyneen lähteen mukaan Bronny James kävi sydänseulonnassa useita kuukausia sitten osana potentiaalisille NBA-pelaajille suunnattua ohjelmaa.

CNN

Fanien, ystävien ja urheilijoiden tuen vuotaessa asiantuntijat sanovat, että Bronny James ja hänen lääkärinsä voivat nyt keskittyä hänen tiettyyn toipumiseensa sen jälkeen, kun NBA-tähden LeBron Jamesin vanhempi poika sai sydänpysähdyksen koripalloharjoittelussa maanantaina klo.Etelä-Kalifornian yliopisto.

Bronny James, 18,tuleva fuksi USC:n koripallojoukkueeseen,joutui sairaalaan tapahtuman jälkeen. Torstaina tohtori Merije Chukumerije, kardiologi Cedars-Sinal Medical Centeristä Los Angelesissa, sanoilausuntoettä James on kotiutunut ja toipumassa kotonaan.

Ennen kuin tapauksen syystä ja Jamesin erityisestä terveydentilasta tiedetään lisää, asiantuntijat sanovat, että on vaikea arvioida tarkalleen, miltä hänen toipumisensa tulee näyttämään, mutta tosiasia on, että hän sai hoitoa välittömästi ja on jo poissa teho-osastolta. tervetuloa hänen mukaansaTri Jonathan Drezner, joka on erikoistunut urheilukardiologiaan Washingtonin yliopiston lääketieteellisessä keskuksessa.

"Mitä pidempään joku on poissa sydänpysähdyksestä, sitä enemmän on mahdollista vahingoittaa hänen sydänkudoksiaan, aivokudoksiaan ja kehoaan", Drezner kertoi CNN:lle. "Nopea oleskelu teho-osastolla ja sitten siirtyminen alemmalle tasolle lyhyessä ajassa viittaa siihen, että vaurioita oli hyvin vähän, ja se on ehdottomasti hyvä merkki."

PORTLAND TAI - 8. HUHTIKUU: Bronny James #6 Team USA:sta seuraa vuoden 2023 Nike Hoop Summit -kokousta 8. huhtikuuta 2023 Moda Center Arenalla Portlandissa, Oregonissa. HUOMAUTUS KÄYTTÄJÄLLE: Käyttäjä tunnustaa ja hyväksyy nimenomaisesti, että lataamalla ja tai käyttämällä tätä valokuvaa käyttäjä hyväksyy Getty Images -lisenssisopimuksen ehdot. Pakollinen tekijänoikeusilmoitus: Copyright 2023 NBAE (kuva: Sam Forencich/NBAE Getty Imagesin kautta) Sam Forencich/NBAE/Getty Images Bronny James, LeBron Jamesin vanhempi poika, kärsii sydänpysähdyksestä USC:n koripalloharjoittelussa

Sydämenpysähdys tapahtuu, kun sähköhäiriöt saavat sydämen äkillisesti pysähtymään. Nämä tapahtumat ovat harvinaisia ​​nuorten keskuudessa, mutta ne eivät ole niin harvinaisia ​​nuorten urheilijoiden keskuudessa kuin jotkut saattavat ajatella, Drezner sanoi.

"Bronny edustaa suurinta yksittäistä urheilijan riskiryhmää" äkillisen sydänpysähdyksen suhteen, Drezner sanoi.

Dreznerin tutkimus äkillisistä sydänpysähdyksistä nuorten urheilijoiden keskuudessa osoittaa, että nuorilla, mustalla miespuolisilla NCAA-urheilijoilla, jotka pelaavat Division I koripalloa, on 1:2000 mahdollisuus kokea äkillinen sydänpysähdys joka vuosi. Riski miehillä, White Division I -koripalloilijalla, on hänen tutkimuksensa mukaan 1:5000.

"Teini-ikäiset mieskoripalloilijat ja korkeakoulujen mieskoripalloilijat, syistä, joita emme täysin ymmärrä, ovat ylivoimaisesti suurin yksittäinen riskiryhmämme urheilijoille äkilliseen sydänpysähdykseen", Drezner sanoi. "Mielestäni ne kaikki pitäisi seuloa vanhemmalla ja intensiivisemmällä sydänseulonnalla kuin yleensä tapahtuu."

Bronny Jameskävi sydänseulonnassa muutama kuukausi sittenosana mahdollisille NBA-pelaajille suunnattua ohjelmaa asiaan perehtyneen lähteen mukaan.

Seulonta sisälsi rintakehän kaikukuvauksen, joka tarkastelee veren virtausta sydämen ja sydänläppien läpi, ja EKG:n, joka tallentaa sydämen sähköisen toiminnan, lähde sanoi, ja molemmat seulonnat palasivat normaalein tuloksin.

Testaus auttaa kertomaan seuraavista vaiheista

Äkillinen sydämenpysähdys voi olla kohtalokas, jos sitä ei hoideta välittömästi, mutta se voidaan kääntää elvytyksellä ja defibrillaattorin iskuilla, American Heart Associationin mukaan.

"Nopea elvytys on ensimmäinen ja suuri tärkeä askel pitkän aikavälin toipumisen ennustamisessa", tohtori Charles R. Hattemer kertoi CNN:lle keskiviikkona. Hattemer on Cincinnatin yliopiston lääketieteellisen keskuksen kardiologian päällikkö, hoitoryhmäDamar Hamlin NFL:n Buffalo Billsistä korkean profiilin sydänpysähdyksen jälkeenpelin aikana aiemmin tänä vuonna.

Kiireellinen elvytys miehelle, jolla on sydänkohtaus, yksi osa prosessia elvytys (ensiapu) PlatoStock/Adobe Stock Mitä ovat sydämenpysähdys, sydänkohtaus ja sydämen vajaatoiminta?

American Heart Associationin mukaan yli 70 prosenttia sairaalan ulkopuolella tapahtuvista sydänpysähdyksistä tapahtuu kodeissa tai yksityisasunnoissa. He sanovat, että yhteisön jäsenten kouluttaminen kardiopulmonaaliseen elvytyshoitoon tai automaattisen ulkoisen defibrillaattorin (AED) käyttöön voi pelastaa ihmishenkiä.

"Paikan päällä oleva lääkintätiimi arvioi tilanteen nopeasti ja näytti reagoivan nopeasti aloittamalla välittömästi elvytystoiminnon ja kuulemma käyttämällä lähellä olevaa AED-laitetta", American Heart Association sanoi Jamesin tilasta antamassaan lausunnossa.

Kun henkilö on saanut välitöntä lääketieteellistä hoitoa ja on stabiloitunut, seuraava askel on lääkäreiden suorittaa testit ymmärtääkseen, miksi äkillinen sydämenpysähdys tapahtui.

Drezner sanoi, että lääkärit suorittavat todennäköisesti Jamesin kattavan arvioinnin selvittääkseen hänen sydänpysähdyksensä syyn. Tämä auttaa laatimaan hallintasuunnitelman hänen terveydelleen jatkossa.

Monet Jamesin tilanteessa olevat nuoret urheilijat saisivat implantoitavan kardioverteri-defibrillaattorin (ICD), pienen laitteen, joka sijoitetaan rintaan havaitsemaan ja pysäyttämään epäsäännölliset sydämenlyönnit.

"Jos he joskus joutuvat toiseen mahdollisesti tappavaan rytmihäiriöön, defibrillaattori on erittäin tehokas järkyttämään heidät välittömästi ja palauttamaan heidän sydämensä normaaliin rytmiin", Drezner sanoi.

"AED:itä pitäisi olla kaikkialla"

Toipuminen sydämenpysähdyksestä voi näyttää erilaiselta kullekin henkilölle.

NCAA:n opiskelijaurheilijoiden äkillisiä kuolemia vuosina 2004–2008 koskeva tutkimus osoitti, että sydän- ja verisuoniperäinen äkillinen kuolema oli suurin kuolinsyy 45 tapauksessa, noin yhdeksässä vuodessa, vuoden 2011 tutkimuksen mukaan.

Jamesin kaltaisille nuorille urheilijoille koulutetun henkilökunnan ja AED:n saaminen paikan päällä voi nostaa äkillisen sydänpysähdyksen eloonjäämisasteen yli 80 %:iin, Drezner sanoi.

TEKSTIKORJAUS: KORJAA NIMEN OIKKO: Buffalo Billsin puolustava puolustaja Damar Hamlin ilmoittaa Chasing M's Foundation -säätiönsä ensimmäisestä ohjelmasta, Chasing M's Foundation CPR Tourista, lauantaina 3. kesäkuuta 2023 Orchard Parkissa, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes) Jeffrey T. Barnes/AP Kypärässä Damar Hamlin osallistuu täysiin Buffalo Bills -harjoituksiin

Viime heinäkuussa,USC:n fuksi hyökkääjä Vince Iwuchukwu sai sydänpysähdyksenkesätreenin aikana. Hän sai elvytystä paikan päällä olevilta urheiluvalmentajilta, jotka järkyttivät hänet takaisin henkiin. Yli kuusi kuukautta tapauksen jälkeen Iwuchukwu toipui ja palasi pelaamaan peliä.

Tammikuussa Hamlin sai sydämenpysähdyksen, kun hän oli lyönyt kiinni ja näytti osuneen kypärällä hänen rintaansa vasten maanantai-illan jalkapallo-ottelussa. Hamlin menetti pulssinsa kentällä, ja hänet piti elvyttää elvytyksellä ja defibrillaatiolla. Hän oli sairaalahoidossa yli viikon.

Hamlin sanoi, että hänen sydämenpysähdyksensä aiheutti commotio cordis, kun vakava rintakehän trauma häiritsee sydämen sähkövarausta ja aiheuttaa vaarallisia värinöitä. Hänelle on annettu lupa pelata uudelleen ja hän on "täysin" harjoitusleirillä, Billsin päävalmentaja Sean McDermott sanoi keskiviikkona.

"Näiden tapahtumien, kuten Damarin ja Bronnyn, loppupään mahdollinen hopeareuna on se, että se lisää tietoisuutta siitä, että AED:itä pitäisi olla kaikkialla", Drezner sanoi. "Niiden pitäisi olla AED-laitteita kaikkialla, missä ihmiset urheilevat ja lapsemme harjoittelevat."

CNN:n päälääketieteellinen kirjeenvaihtaja tohtori Sanjay Gupta ja CNN:n Eric Levenson, David Close ja Nadia Kounang osallistuivat tähän raporttiin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated: 24/11/2023

Views: 6439

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.